JUNI / JULI 2011


Naar ONS Nieuwsarchief Laatste Nieuws


EINDHOVEN(update)

Ouderen Appel Eindhoven in de problemen.

Paul Mulder (OAE) heeft de fractie van het Ouderen Appel Eindhoven verlaten en gaat verder in de raad als Fractie Mulder. Mulder en Renneberg (Fractieleider OAE) stonden lijnrecht tegenover elkaar waar het ging om de 48 miljoen Euro steun aan voetbalorganisatie PSV. Trots op Niks niet te kijken van de splitsing in een ouderenpartij. In het verleden zijn leden van ouderenpartijen volhardend gebleken en op enig moment ontaard dat steeds in eigenwijsheid cq eigengereidheid. Ondanks dat oogde het Ouderen Appel steeds als een gesmeerde machine met zelfs landelijke (Grijze Panters) ambities. Nu is dan toch een kink in de kabel gekomen en heeft Eindhoven er weer een fractie bij.

Paul Mulder staat inmiddels in en rond Eindhoven bekend als een integer raadslid met een missie. Verloedering, criminaliteit en onrecht zijn zaken waar Paul niet mee door een deur kan. Eerder voorvechter voor de bewoners die leden onder de heioverlast bij het Philipsstadion. Een man die niet wijkt voor eenmaal gekozen principes en dat is dan nu ook gebleken. Zijn wereldbeeld wordt mede bepaald door zijn jarenlange ervaring als scheidsrechter en het voetbal; het is wit of het is zwart, iets kan of mag of juist niet. Meer een aanstuurder dan een veldwerker dus dat kon nog wel eens opbreken in een eenmansfractie waar de werkdruk nu ongetwijfeld zal oplopen voor Paul Mulder.
Jammer dat het OAE zo versnippert, maar uiteraard heeft Paul het voordeel van de twijfel, is op zich een amabel persoon en dient een eerlijke kans te krijgen om te bewijzen waarom het beter is dat hij alleen verder gaat en wat daar dan de meerwaarde van voor de stad in het algemeen, en de Ouderen-Appel-kiezer in het bijzonder zal zijn.
In ieder geval zullen de voetbalminnende kiezers en PSV hem alvast dankbaar zijn voor zijn rechte rug.


EINDHOVEN

Weer goed in beeld gebracht de lege stoel van Trots op Nederland Afdeling Eindhoven. Afwezig tijdens commissievergaderingen, afwezig tijdens de raadsvergadering. Geen woord over de gesloten politiebureaus, terwijl het toch Trots is die in iedere wijk een bureau wil. Onbevestigde berichten melden dat van der Berk weer eens in Italïe is. Ook tijdens de bespreking of er een noodzaak is voor een second opinion t.a.v. de ondersteuning van Philips door de grond onder trainingsvelden en stadion te kopen met een hier speciaal voor afgesloten lening van 48 miljoen met een looptijd van veertig jaar, schittert Trots door afwezigheid. Landelijk bemoeit Trots zich wel met Eindhoven. Eeen citaat uit de landelijke website, spreekbuis van Rita Verdonk.

"Gemeente Eindhoven ging dus in de fout met het aankopen van het PSV terrein; dat kost 48,4 miljoen Euro en het terrein wordt onder erfpacht aan PSV ter beschikking gesteld, een ergerlijk beleid."

Welnu Trots op Nederland, de raad heeft er zijn fiat nog niet eens aan gegeven maar al zou ze dat doen, van ergelijk beleid is pas sprake als Trots met zelf een zetel in de Eindhovense raad, de grote afwezige speelt als issues als deze steun besproken worden. Ergelijk beleid is het mensen te steunen die achterover liggen in hun vakantieland en over die vakantieperiode fractievergoeding opstrijken, terwijl juist de aanwezigheid toch was verlangd. Na de debacles in den lande en de vele waarschuwingen over de Eindhovens situatie begint een ding wel duidelijk te worden.

Trots op Nederland, fier van start gegaan is nu na één jaar al hard op weg de "jostiband" in de Nederlandse politiek te worden.


NEDERLAND (Donner Kebab)

In Buitenhof roept Minister Donner wethouders op zich niet met de landelijke politiek te bemoeien. Als gemeentes gebruikt worden als platform voor landelijke oppositie wordt het land onbestuurbaar. Trots op Niks kijkt hier vreemd van op omdat Donner zelf er geen gat in ziet zich met lokale politiek te bemoeien. Eerder Uitte Donner zich zeer kritisch ten aanzien van het plan van de gemeente Eindhoven om PSV te steunen. Trots op niks begint nu duidelijk de voortekenen te zien van een politicus die te lang actief is in de politiek.


BREDA

Schorsing, schorsing en nog eens schorsing! Een blog van de BredaseRaadsgeest. Lees meer!


EDE

Voor CDA-er Wilke Dekker is woensdag 1 juni een bijzondere dag. 's Ochtends ging hij in Renswoude aan de slag als waarnemend burgemeester. 's Avonds neemt de voormalige wethouder in Ede afscheid als raadslid.

Het lijkt er op dat Dekker als opvolger Hugo Schorer zeker een half jaar als de eerste man van 'Heerlijkheid Renswoude' gaat functioneren. Hoewel hij er zelf niet meteen vanuit ging, moet Dekker stoppen als raadslid in Ede. Dat is wettelijk zo geregeld.

 

Wilke Dekker wordt waarschijnlijk opgevolgd in de raad door Addy Ruitenbeek.


 

St Oedenrode

Peter Verkuijlen raadslid in St. Oedenrode is na het zoveelste conflict in de fractie (o.a. megastallen, fusie met Son, vrijage met SP en eerder uitgeweken fractiegenoot) uit de CDA fractie gezet.


 

VENLO

Aissa Mezian, raadslid GroenLInks in Venlo is uit de partij gestapt omdat er naar zijn mening te weinig interne discussie zou zijn gevoerd over het partijstandpunt inake het verbod op onverdoofd ritueel slachten. Het geluid moslims, zou onvoldoende geklonken hebben. ‘Het leek wel alsof Tofik Dibi van de Partij voor de Dieren was. Veel moslims zijn teleurgesteld,’ zegt het opgestapte raadslid Aissa Meziani.

Meziani is in 2006 in de raad gekomen door een grote campagne van een Eindhovense moskee, wat veel voorkeurstemmen opleverde.


 

ALMERE update

Trots op Nederland zegt samenwerking met Martin Sinke (Raadsid Almere) op. Sinke heeft volgens Trots op Nederland een aantal malen uitlatingen gedaan die haaks staan op de standpunten van Trots op Nederland.

Reeds een half jaar vinden er gesprekken plaats met de heer Sinke en het lokale bestuur met als doel een goede samenwerking te realiseren. Gezien de negatieve houding van de heer Sinke is dit niet mogelijk gebleken.

Trots op Nederland zegt de gang van zaken te betreuren maar ziet zich genoodzaakt de samenwerking met de heer Sinke op deze wijze te beëindigen. Een oplossing in der minne, mocht geen baat hebben, aldus partijdirecteur Uittenbogaard.

Trots op Almere heeft dus nog slechts een bestuur, de fractie gaat door als Fractie Sinke. De afdeling zegt nu nog meer voor de burger te kunnen doen, daar zij geen fracie meer nodig heeft om iets in de raad te brengen, maar 50 handtekeningen (Burgerinitiatief).

Trots op niks vind het een afkalving wederom, na 14 maanden is bijna 10 % van de verworven zetels niet meer in handen van Trots, zijn er ca: 10% twijfelgevallen die er nog wel bijhoren, maar waarvan je zou kunnen stellen dat het beter was geweest als deze er niet bijwaren.


AMSTERDAM

Onlangs publiceerde de website www.geenstijl.nl documenten uit een vertrouwelijk deel van de deelraadadministratie. Zij kon dit doen door geklungel met login's en paswoorden. Door de jaren heen zijn openbare stukken (W.O.B.) verwijderd of aangepast.

De lokale nieuwswesite www.Grootoost.nl volgt het miljoenendebacle rond MuziQ al jaren en heeft nu alle documenten, mede op verzoek van Trots op Niks gepubliceerd op http://www.scribd.com/Grootoost. Om allerlei conclusies te trekken is het wellicht nog te vroeg, maar dat er iets goed mis is in het Amsterdamse stadsdeel is een ding dat zeker is.


UTRECHT

Daar gaan we weer! Trots op Nederland is niet meer vertegenwoordigd in de Utrechtse gemeenteraad. Het enige TON-raadslid René Kuijper gaat nu verder onder de naam Groep Kuijper ofLid Kuijper en later als Groen-Rechts Nederland. (De vlinder in een orkaan zoals Kuijper zich profileert)

Kuijper, sinds april in de raad, hekelt vooral het gebrek aan communicatie met de partij van Rita Verdonk. ,,Ik kreeg totaal geen landelijke input." Daarnaast waren er ruzies binnen de Utrechtse fractie en grote verschillen over de politieke koers. Volgens Kuijper (Model, student, ondernemer, schrijver en dichter)is het de vijfde keer dat een TON-raadslid uit de fractie stapt.

De 23-jarige kuijper zat slechts sinds 21 april 2011 in de raad, nadat Paul Werenstein het stokje had over gegeven omdat hij zijn raadswerk niet zou kunnen combineren met het politiewerk.

Het rammelt als sinds het begin van Trots op Nederland in Utrecht. Na de verkiezingen waarbij de partij 1 zetel vergaarde bleek dat de eerste vijf! van de kieslijst geen zitting in de raad wensten te nemen. Een unicum. Ook de met voorkeurstemmen gekozen broer van Rita Verdonk zag niets in een raadszetel, zodat nummer 6 de toen 23 jarige politie agent Werenstein raadslid. En nu is Trots dan ook deze zetel kwijt geraakt. In de vier grootste steden heeft Rita nu nog 1 zetel, in Amsterdam (voor hoe lang nog?) In Den Haag werd geen zetel gehaald, in Rotterdam werd niet meegedaan en Utrecht is dus nu (tijdelijk) kwijtgespeeld. Na Amsterdam is de grootste stad waar Trots nog in de raad zit Eindhoven. Over het niveau van politiek bedrijven dat daar gehaald wordt valt op deze site veel te lezen.

Trots op Niks stelt dat, de nieuwe organisatie van Trots, waarbij Rita Verdonk de politieke leidsvrouwe is en blijft terwijl de politieke organisatie in handen is van Dirk J. Uittenbogaard niet werkt. Verdonk maakte in december in Helmond nog de fout haar mensen er op te attenderen dat deze zich moeten houden aan HET programma. Echter ten tijde van gemeenteraadsverkiezingen was er geen programma en hebben alle afdelingen een eigen verkiezingsprogramma gemaakt. Uiteraard zou dit nu leidend moeten zijn in de lokale politiek. Het is immers het "contract" met de kiezer. Goede lokale afdelingen houden zich daar ook aan in plaats van het aan alle kanten rammelend landelijk programma te volgen dat bij de tweede kamer verkiezingen ook geen zetel opleverde. Aan de enen kant de dwang om te opereren als afdeling van een landelijke partij en anderzijds juist het gebrek aan steun als daar om gevraagd wordt. Het is een vaker gehoorde klacht binnen de partij.


 

ROTTERDAM

GroenLinks-raadslid Nourdin el Ouali vaart eind juni mee in een hulpkonvooi naar de Gazastrook. Het kabinet riep eind april juist op niet mee te doen aan het konvooi.

Het initiatief levert 'allerminst een bijdrage aan een oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict', schreef minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) aan de Tweede Kamer. Hij schreef niet te kunnen verhinderen dat Nederlandse schepen of opvarenden meedoen.

HEEMSKERK

Het Heemskerker raadslid Gerard Wouters is op 61-jarige leeftijd overleden. Hij was de man van de lokale partij Lijst 7.

Gerard Wouters heeft 21 jaar deel uitgemaakt van de gemeenteraad.Eerst voor de VVD die hij vele jaren trouw bleef. Later kwam hij uit voor Heemskerk Anders en weer later begon hij zijn eigen lijst.

Gerard Wouters stond bekend om zijn directe wijze van optreden, kort en bondig. Het was vrijwel nooit rustig rond zijn persoon.